RING OSS - 08-124 20 027

Bettskena

RING OSS - 08-124 20 027

Tandprotes

Vi utför även akut lagning av tandproteser i våra labb.

Hos oss kan du laga både din tandprotes och skaffa en bettskena. En tandprotes är för dig som behöver ersätta en eller flera tänder. Tandprotesen anpassas efter varje patient och den tillverkas anpassad för dig och dina behov. Kontakta oss när du har behov av en tandprotes eller en bettskena! Vi garanterar hög kvalitet och kort leveranstid för alla våra tandtekniska produkter och bettskena.  

Avtagbara proteser

Framställning av en avtagbar protes har genomgått stora förändringar, precis som processen med att ta fram en bettskena. Den konventionella metoden är numera digitaliserad med CAD/CAM-metoder. Vi använder specifikt metoden IvoBase-systemet från IVOCLAR med high-end material när vi framställer våra tandproteser. 

Hela eller partiala proteser

Hela proteser framställs när du behöver byta ut dina naturliga tänder till en tandprotes. Partiala proteser lagas till de som fortfarande har kvar av sina naturliga tänder och behöver komplettera med nya. I samarbete med tandläkare utformar vi hela eller partiala proteser som justeras efter varje patients behov.

Precis som när vi framställer en bettskena, måste en protes anpassas patientens unika situation och problem. Processen och tiden för att framställa en tandprotes är något längre än med en bettskena. Det tar ca 4 - 6 besök till tandläkaren för att testa en tandprotes och för att få den slutliga uppsättningen.

Våra proteser framställs av akryl, metall eller flexibelt material. Ibland kombineras dessa material för att skapa en osynlig protes. Detta görs framförallt i partiala proteser för att göra de mindre framträdanden.

Flexproteser

Flexproteser är en partial protes utan monomerer och med osynliga klamrar. När vi framställer våra partiala proteser använder vi Viva Flex Partials som skapar en balans mellan flexibilitet och fasthet som ger många lösningar för avtagbara proteser.

Vi kan reparera din tandprotes

Om du har råkat ut för en olycka eller fallit och fått en sprucken protes så kan vi hjälpa dig med reparation. Vi har oftast väldigt snabb service på våra protesreparationer och kan få de lagade redan under samma dag. Många av våra tandläkare som vi samarbetar skickar trasiga proteser med svarspost och efter reparation skickar vi alltid med vändande post. Vi tar även emot proteser för akuta lagningar och vi rekommenderar aldrig att detta görs av patienten själv hemma.

Så underlättar vi proteslagning för dig inom riskgrupp

Med anledning av covid-19 har vi anpassat våra rutiner till de äldre som är i behov av akuta lagningar av tandprotes. Genom att erbjuda en dörr till dörrservice för denna patientgrupp hoppas vi kunna bidra till minskad smittspridning. Vi kommer att hämta och lämna arbetet utanför er bostad, alternativt äldreboende, utan att patienten behöver komma i fysisk direktkontakt med vårt team. Vi kan erbjuda denna tjänst för privatpersoner och äldreboenden i hela Region Stockholm.

Behöver du en tandprotes eller en bettskena? Vi framställer alla våra tandtekniska produkter med hög kvalitet av marknadens bästa CAD/CAM-utrustning med kort leveranstid, max 7 dagar inklusive justeringar!