RING OSS - 08-124 20 027

Bettskena

RING OSS - 08-124 20 027

Om Oss

Vi är ett tandtekniskt fullservicelaboratorium med den senaste virtuella tekniken för framställning av alla former av protetik.

Virtuell Dentalteknik AB är ett fullservice laboratorium beläget i Skarpnäck i Stockholm. Vårt mål är att satsa på ett nära samarbete med våra patienter och samarbetspartners genom hög kvalitet, snabba leveranstider och bra priser. Börjar din protes bli sliten och behöver bytas ut? Eller behöver du avlasta käken och tänder med en bettskena när du skall sova? Ta kontakt med oss när du vill beställa en protes eller en bettskena så hjälper vi dig!

Ett servicelaboratorium nära till hands

Vårt fullservice laboratorium är snart inne på sitt tionde år. Vi lyckades på kort tid att uppnå stora framgångar och att skapa oss ett gott rykte i branschen. Detta har gjort att vi sedan starten har haft en stadig och jämn tillväxt. Ett märkbart resultat av detta var att företaget under år 2019 expanderade i både personalstyrka och maskinpark gånger fem och jämfört med tidigare år. Vi märkte också att det blev uppskattat att ha ett labb nära till hands som kan bistå med patientkonsultationer och framställning av bettskena. 

Den digitala utvecklingen inom tandteknik

En viktig del av företagets historia är att tandteknikeryrket sträcker sig flera generationer tillbaka. Detta gör att vi på nära håll har fått följa tandteknikens utveckling genom åren och denna erfarenhet och kunskap använder vi för att på bästa möjliga sätt kombinera konventionell tandteknik med ny virtuell dentalteknik genom digitalisering i maskinpark. Digitaliseringen av våra framställningsprocesser är märkbar för alla våra tandprodukter, i synnerhet bettskena.  Digitaliseringen har varit speciellt gynnsam och underlättat processen med att tillverka digital bettskena och tandprotes. 

När du behöver en bettskena

Våra digitala processer har gjort det väldigt enkelt och smidigt att skaffa en bettskena hos oss. Du kommer in till oss för ett kontaktfritt besök och för att göra ett digitalt avtryck. Efter besöket tar det ca 10 arbetsdagar att framställa din bettskena med ultimat passform. Därefter kommer du på kontroll och provning av ny bettskena och med dig får du även en digital kopia av dina inskannade tänder vid framtida behov. Då vi får många förfrågningar från tandläkare har vi breddat vårt utbud av alla typer av bettskenor, såsom blek-, guide-, fluorbehandlingsskenor m.m. 

Marknadsledande aktörer

För att behålla hög kvalitet och service på vår bettskena och tandprotes har vi valt att använda maskiner och CAD/CAM medicinsk utrustning från två av marknadsledande aktörer, Amann Girrbach och Dentsply Sirona. 

                                               Vi använder fräsmaskiner med hög precision och hastighet av Amann Girrbach.        Vi använder även högkvalitativ CAD/CAM medicinsk utrustning från Dentsply Sirona.