RING OSS - 08-124 20 027

Bettskena

RING OSS - 08-124 20 027

Bettskena

Vi lagar bettskenor enligt den senaste tekniken med 3D-printing och kontaktfritt.

Vi lagar din bettskena helt virtuellt enligt den senaste tekniken och med 3D-printing. Vi gör ett digitalt avtryck av dina tänder med en liten kamera och din bettskena är färdig inom 10 arbetsdagar. Det blir inte smidigare än så! Kontakta oss för rådgivning eller när du behöver skaffa en ny bettskena! 

3D-printad bettskena i världsklass

Vår virtuella och 3D-printade bettskena har visat sig vara en stor framgång för både våra kunder och samarbetspartners. Den nya processen med att framställa en bettskena är snabbare, smidigare och har kvalitativa fördelar jämfört med konventionell avtryckstagning.

Idag tillverkar vi alla våra bettskenor med CAD-maskiner och digitala avtryck. Den digitala metoden gör att patienten slipper kväljningsreflexer då vi använder en mindre kamera för att göra avtryck. Denna metod minskar även risken för felaktiga avtryck. Det digitala avtrycket av käken och tänderna bearbetas digitalt i datorn genom att våra tandtekniker skickar den till CAD- programmet för utformning av en bettskena. När bettskenan är färdigt utformad i programmet – med allt från passform till bit- och sidorörelser – så 3D-printas den. Efter att bettskena är färdig printad så justeras och anpassas passformen till den enskilde patienten genom slipning. Vid de tillfällen då en bettskena behöver fräsas så görs det i en fräs-maskin som fräser ut bettskenan i plast. 

4 fördelar med att framställa bettskenor digitalt

Vår virtuella metod med digital och 3D framställning av bettskena är inte bara smidig och snabb utan kräver heller ingen tidsbokning och långa väntetider. Förutom att du får en bettskena i världsklass så har den också fyra klara fördelar för dig som kund:

  1. Du får en bettskena med ultimat passform.
  2. Vår metod är Covid anpassad då vi ej rör din mun under inskanningen.
  3. Du kan spara dina dentala avtryck digitalt eller alternativt på USB-minne, om du skulle behöva en bettskena i framtiden.
  4. Det är en smidig process att skaffa din bettskena, från början till slut!

    Vi framställer din bettskena med digital 3D-teknik och digitalt avtryck.    Hos oss kan du skaffa en bettskena utan långa kötider.
     Genom olika önskemål från tandläkare och patienter kan vi framställa olika typer av bettskenor. 

Specialister på protetik

Som ett fullservice laboratorium med den senaste digitala tekniken för framställning av alla former av protetik och högt utbildat personal, producerar och levererar vi tandteknik med högsta kvalitet. Vi producerar alla tandtekniska produkter såsom bettskena och tandprotes, genom att använda oss av forskningens senaste digitala teknik och konventionell tandteknik. Hos oss lägger vi störst fokus på att skanna och fräsa konstruktioner på vårt eget laboratorium. Våra system erbjuder frästa konstruktioner i Co-Cr, Titan, Zircon, E-max, Vita Triluxe (Empress), PMMA & Komposit. Vi er bjuder även lasersintrade konstruktioner i Co-Cr och Titan.

Bettskena med kvalitetssäkring

Vårt fullservice laboratorium är certifierat enligt kvalitetssäkringsprogrammet Struktur som är skapat av Sveriges Tandtekniker Förbund. Det innebär att våra rutiner och teknik måste uppdateras och förnyas årligen och i enlighet med branschens senaste regler och riktlinjer. Kvalitetssäkring av denna typ skapar trygghet och kvalitet för våra produkter och garanti bästa service.